Elevi ai Seminarului Teologic Ortodox din Buzău în vizită didactică în Italia

În perioada 20-30 octombrie 2010, șase elevi ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Chesarie Episcopul’ din Buzău, alături de dascălii lor, vor face o vizită didactică la liceele din Aprilia și Acireale – Italia, unde vor prezenta în limba franceză lucrări digitale, ilustrând tema influenței europene în arhitectura și gastronomia românească, informează „Ziarul Lumina”.

Vizita face parte din cadrul proiectului școlar Comenius ‘LâOrient et lâOccident: la fusion de deux mondes’, în care seminarul buzoian este partener, alături de licee din Huescar – Spania, Blagoevgrad – Bulgaria, Aprilia și Acireale – Italia și Serres – Grecia. Acest proiect este aprobat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și finanțat de Comisia Europeană în cadrul ‘Programului de învățare pe tot parcursul vieții’.

Lansarea proiectului a avut loc în perioada 18-23 septembrie 2010 în Serres – Grecia, unde Seminarul Teologic Buzău a fost reprezentat de directorul liceului, pr. prof. dr. Gheorghe Sava-Popa și de coordonatorul proiectului, prof. Cristian Marius Dima. Cu acest prilej, reprezentanții celor șase școli partenere au stabilit activitățile în limba franceză ce se vor desfășura pe parcursul a doi ani, fiind prevăzute vizite culturale și religioase în toate țările participante. În acești doi ani, elevii vor dezvolta tema influenței Orientului în țările în care se află cele șase școli europene, structurând diferite activități ale căror portofolii vor fi coordonate de câte o școală: artă monumentală, gastronomie, muzică, obiceiuri și tradiții, limbă și literatură. Elevii își vor pune în valoare cunoștințele și își vor exersa competențele de limba franceză, cele digitale, dar și cele artistice. Pe lângă aspectul didactic și formativ al acestor călătorii, seminariștii vor avea oportunitatea să întâlnească elevi și profesori de la celelalte licee-partenere, să cunoască viața liceenilor din străinătate, să locuiască în familiile acestora în perioada respectivă, să viziteze celebre centre de cultură și de civilizație europeană, să descopere culturi regionale și alte valențe ale spiritului latin, să-și asume responsabilități, să se evalueze, dar să și viseze și să se relaxeze.

Comentarii Facebook


Știri recente