Elev seminarist din Buzău, câștigător al concursului „Juvenes Translatores”

Teodor Baciu, elev în clasa a XI-a la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău, a fost desemnat câștigătorul din partea României la cea de-a treia ediție a concursului „Juvenes Translatores”, organizat de Comisia Europeană. Elevul, care a tradus un text din limba engleză în limba română, va petrece în luna martie, trei zile la Bruxelles. Acolo își va ridica și premiul, din partea Comisarului european pentru Educație, cultură, multilingvism și tineret, dar se va și întâlni cu alți traducători din Uniunea Europeană, informează TRINITAS TV.

La concursul, desfășurat pe 24 noiembrie 2009, au participat 599 de școli din Uniunea Europeană.

Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, l-a binecuvântat pe elevul Teodor Baciu și i-a oferit cărți, precum și un premiu în bani.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…