Electrocasnice și mobilier pentru sinistrații din Șendriceni și Dorohoi

Biroul de Asistență Socială (BAS) ‘Diaconia’ al Arhiepiscopiei Iașilor a continuat acțiunea de ajutorare a familiilor sinistraților din Protopopiatul Dorohoi, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, luni, 11 iulie, reprezentanții BAS ‘Diaconia’ s-au deplasat în localitatea Șendriceni, unde au oferit electrocasnice și mobilier de bucătărie pentru 15 familii. De asemenea, s-a realizat o anchetă socială pentru 30 de familii din Dorohoi care au fost afectate de inundațiile de anul trecut. Marți, 12 iulie, au fost distribuite electrocasnice familiilor care au fost evaluate. Oamenii au primit următoarele obiecte electrocasnice: aragaz, mașină de spălat și combină frigorifică. După cum a relatat Lăcrămioara Pădureț, coordonator în cadrul Biroului de Asistență Socială ‘Diaconia’ al Arhiepiscopiei Iașilor, în total au fost distribuite, marți, 60 de produse.

‘Multe din aceste familii nu au fost ajutate de nici o fundație, produsele oferite fiind de un real folos. În lunile care urmează dorim să continuăm această activitate, astfel încât să ajungem la mai multe familii din Dorohoi pentru a le oferi produse electrocasnice. Am constatat în urma evaluării de luni că numărul familiilor care merită să fie sprijinite este mult mai mare. Toate acțiunile pe care le întreprindem sunt aprobate de Permanența Consiliului eparhial Iași’, a spus Lăcrămioara Pădureț.

Amintim că această etapa de ajutorare a familiilor sinistraților a început marți, 5 iulie, și a vizat mai multe localități din județele Iași și Botoșani. Selectarea familiilor care au primit bunurile pentru uz casnic s-a făcut ținându-se cont de o serie de criterii, precum numărul de membri pentru fiecare familie, veniturile pe cap de membru, condițiile de boală și de alți factori de risc social.

Comentarii Facebook


Știri recente