Elaborarea noilor programe la disciplina Religie

Comisia de lucru a Patriarhiei Române pentru elaborarea noilor programe la disciplina Religie s-a întrunit, zilele acestea, la Centrul Social „Casa Spiridonia” din Capitală. Principalul aspect abordat a fost definitivarea programei la Religie pentru clasa 0, sau pregătitoare, care va fi introdusă începând cu anul școlar 2012-2013.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele dr. Constantin Pătuleanu, Consilier în cadrul Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române: ‘Comisia de lucru a Patriarhiei Române încearcă să definitiveze programa de lucru pentru această clasă, cât și pentru clasa a V-a și a IX-a. Urmează ca pe întreg parcursul anului acesta Comisia de lucru a Patriarhiei Române să definitiveze și să reia toate programele de predare a Religie în școlile din România, încât anul viitor, în octombrie, să avem refăcută întreaga programă în conformitate cu noua lege a învățământului’.

Potrivit legii, în clasa pregătitoare sunt înscriși copiii care au împlinit vârsta de 6 ani până la data începerii anului școlar. Clasa pregătitoare se organizează în cadrul unităților de învățământ preuni­ver­sitar cu personalitate juridică acreditate sau autorizate. Aceste clase pot funcționa și la grădinițe.

Întâlnirea, convocată de Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei, a reunit reprezentanți ai Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, dar și specialiști în educație de la mai multe instituții teologice din țară.

Comentarii Facebook


Știri recente