Educație prin teatru religios la Parohia „Sfântul Pantelimon – Foișorul de foc” din București

Pentru copiii din Parohia „Sfântul Pantelimon – Foișorul de foc” „Hristos împărtășit copiilor” nu înseamnă doar participarea la programul catehetic, ci și educație religioasă prin intermediul teatrului. În cadrul Parohiei funcționează o trupă de teatru formată din copiii și care poartă numele „Ateneu”

Părintele Marian Constantinescu, parohul Bisericii „Sfântul Pantelimon – Foișorul de foc” a oferit mai multe detalii pentru TRINITAS TV: „Preoții acestei biserici împărtășesc copiilor învățăturile cele folositoare spre mântuire și în afara programului am obișnuit să serbăm bucuriile Bisericii prin piesele de teatru”.

Părintele Bogdan Teleanu, Biserica „Sfântul Pantelimon – Foișorul de foc” a vorbit despre activitățile desfășurate în cadrul parohiei dar și despre proiectele de viitor: „M-am gândit să stimulez prezența copiilor prin anumite proiecte și unul din acesta este și teatrul religios. Cifra copiilor care participă la aceste proiecte este în creștere ceea ce ne bucură foarte mult. De asemenea, ne-am gândit să facem o piesă de teatru cu titlul „Crezul meu” și va fi despre modul în care s-a format Crezul Ortodox”.

De asemenea în paralel cu realizarea pieselor de teatru a fost inițiată și editarea revistei „Ateneul Sfântului Pantelimon”.

Comentarii Facebook


Știri recente