Editura Trinitas a primit premiul ‘Carte de religie’

Editura Trinitas a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei a primit astazi premiul ‘Carte de religie’ acordat de catre juriul Salonului International de Carte Romaneasca de la Iasi. Distinctia a fost oferita pentru cartea ‘Cu timp si fara timp. Arhiepiscopia Iasilor in date si imagini’. La cea de-a XV-a editie a salonului, care a debutat luni la Biblioteca Judeteana ‘Gh. Asachi’, au participat scriitori si edituri din intreaga tara, precum si din comunitatile romanesti aflate in Republica Moldova, Ucraina, Germania, Suedia, Franta, Serbia si Statele Unite ale Americii. Astazi a avut loc festivitatea de premiere a participantilor, distinctiile fiind oferite de catre presedintele juriului, criticul literar Ioan Holban, care a mentionat printre altele ca ‘avem un premiu al ‘Cartii de religie’, si anume ‘Cu timp si fara timp. Arhiepiscopia Iasilor in date si imagini. 1990-2005′, volum aparut la Editura Trinitas’.

Parintele Nicolae Dascalu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Iasilor si directorul Institutului Cultural Misionar Trinitas, ne-a spus ce reprezinta pentru Editura Trinitas premiul acordat astazi de Salonul International de Carte Romaneasca de la Iasi: ‘Premiul acordat de catre juriul Editurii Trinitas reprezinta o recunoastere a valorii atat profesionale a editurii, cat si a continutului, pentru ca stim cu totii ca editura mitropolitana Trinitas se orienteaza dupa activitatea cultural-misionara si social-filantropica a institutiei pe care o slujeste, adica Arhiepiscopia Iasilor si Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Este o continuitate in acest domeniu pentru ca editura a primit premii si la saloanele anterioare de la Iasi, dar si alte premii atat in orasul nostru, cat si in alte localitati din tara. Este o bucurie pentru ca acest premiu putem sa spunem ca-l dedicam tuturor ostenitorilor Editurii Trinitas si tuturor colegilor nostri de la Centrul eparhial Iasi care se pregatesc acum pentru marea sarbatoare a Sfintei Cuvioase Parascheva’.

In cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Salonului International de Carte Romaneasca de la Iasi, presedintele juriului, criticul literar Ioan Holban, a evidentiat calitatea deosebita a volumelor prezentate in acest an in cadrul salonului: ‘Dupa cum ati putut vedea, aceasta editie a salonului a oferit o carte extrem de valoroasa. Au aparut multe carti in conditii grafice deosebite care au aceasta abordare monografica a unui subiect anume, in intentia si reusind foarte adesea sa-l epuizeze’. Organizatorii Salonului International de Carte Romaneasca de la Iasi au oferit in acest an 47 de premii structurate in 24 de categorii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Când începe Postul Paștelui 2022

În 2022, Postul Mare va începe luni, 7 martie. Numit în vechime Quadragesima, adică Patruzecime, acest post este o pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ce va avea loc în data de…