Editura TRINITAS a obtinut Premiul ‘Dosoftei’ pentru Bibliofilie, la editia a XIII-a a Targului National de Carte

Premiul reprezinta cea de-a V-a distinctie obtinuta in cadrul Targului National de Carte ‘Librex’ care se desfasora anual la Iasi, incepand din anul 1992.

Prea Cucernicul Parinte Nicolae Dascalu – Consilier cultural al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei si Directorul Institutului Cultural-Misionar TRINITAS ne-a spus ce reprezinta acest Premiu pentru Editura TRINITAS: ‘Primim cu mare bucurie acest Premiu, desi s-a facut o traditie in a primi un Premiu la Targul National de Carte ‘Librex’ pentru ca este pentru a V-a oara cand Editura TRINITAS a fost premiata la acest targ de carte. La editiile din urma, Editura TRINITAS a primit Premiul ‘Ovidiu’ pentru editarea literaturii clasice si neoromanice. Anul acesta, ca si anul trecut, Editura TRINITAS a fost rasplatita cu Premiul ‘Dosoftei’ pentru bibliofilie. Este asadar o asociere care ne bucura in mod deosebit, pentru ca fostul Mitropolit Dosoftei al Moldovei si Bucovinei este un simbol al Editurii TRINITAS; este un simbol mai ales prin ceea ce reprezinta cartile Editurii TRINITAS in cultura romaneasca.

Putem spune, in consecinta, ca prezenta Editurii TRINITAS la Targul National de Carte ‘Librex’ 2005 a insemnat, in special, o prezenta spirituala, o prezenta incununata de un premiu, care reprezinta pentru noi sperante reinnoite ca Editura TRINITAS isi face datoria si ca Editura Trinitas reprezinta cu cinste Biserica in societatea romaneasca.’

Comentarii Facebook


Știri recente