Editura Trinitas a lansat trei volume noi la ‘Librex 2005’

Volumul ‘Daruire si Dainuire. Raze si chipuri de lumina din istoria si spiritualitatea romanilor’, scris de Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a fost lansat in dupa amiaza zilei de ieri, la Palatul Culturii din Iasi. Volumul evoca virtuti ale crestinismului romanesc si ale unor personalitati ale istoriei noastre, ierarhi, carturari, voievozi si parinti cuviosi. Si dupa cum scrie chiar autorul, IPS Daniel, in prefata cartii, ‘rodirea luminoasa a credintei in istoria si cultura unui popor se vede in virtutile statornice ale poporului, adesea personalizate in luptatori eroi, in carturari intelepti, in artisti inspirati si mai ales in sfintii martiri, marturisitori, cuviosi, ierarhi si voievozi’.

Referindu-se la volumul ‘Daruire si Dainuire. Raze si chipuri de lumina din istoria si spiritualitatea romanilor’, PC Parinte Nicolae Dascalu, consilier cultural al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei a mentionat ca ‘Lucrea scrisa de IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, desi are un continut teologic bogat, nu este numai o carte de teologie. Desi are foarte multe incursiuni in cultura romaneasca si universala, nu este o carte de istorie a culturii. Desi are o arie de cuprindere foarte bogata, de la stramosii nostrii geto-daci si pina acum la anii cind Romania intra in Comunitatea Europeana, cartea aceasta are de fapt o misiune speciala. Si aceasta deoarece autorul ei este o personalitate a cumpenii dintre milenii. Iar IPS Mitropolit Daniel face prin aceasta carte o marturie de iubire pentru virtutile pe care Dumnezeu le-a sadit in poporul roman’.

Tot ieri, Editura Trinitas a lansat in cadrul Targului de Carte Librex alte doua volume: cartea ‘Parintele Dumitru Staniloaie- biobibliografie’ semnata de Virginia Popa si lucrearea publicata in doua volume ‘Ion Irineu Mihalcescu’, scrisa de parintele conf. dr. Ion Vicovan, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa Dumitru Staniloaie din Iasi.

Comentarii Facebook


Știri recente