Editura TRINITAS a lansat colecția „Îngerașul meu”

În cadrul Salonului Internațional de Carte Românească, ediția a XVIII-a, care a avut loc la Iași, în perioada 29 mai-2 iunie, Editura TRINITAS a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a lansat o nouă colecție dedicată exclusiv copiilor . Astfel, primul volum, „Viața Sfântului Ioan Botezătorul”, din colecția „Îngerașul meu”, a fost lansat, de ziua copiilor, la Colegiul de Artă „Octav Băncilă” din Iași. „Colecția «Îngerașul meu», coordonată de preot Constantin Prodan, cu ilustrații de Lucian Săcrieru-Dragomir și cu text adaptat de Daniela Livadaru și preot Cezar Țăbârnă, este dedicată copiilor, iar pe lângă primul volum, «Viața Sfântului Ioan Botezatorul», vor mai apărea «Nașterea Mântuitorului», «Copilăria Mântuitorului», «Botezul Domnului», «Predica de pe munte», «Minunile Mântuitorului», «Învățăturile Mântuitorului», «Săptămâna Patimilor», «Răstignirea și Învierea», precum și volume referitoare la arătările după Învierea și Înălțarea Domnului, Întemeierea Bisericii la Cincizecime”, conform celor precizate de Cătălin Jeckel, directorul Editurii TRINITAS.

Tot în cadrul Salonului Internațional de Carte Românească a avut loc lansarea volumului „Sfânta Scriptură și Sfânta Liturghie, izvoare ale vieții veșnice”, care reunește lucrările simpozionului cu același nume, care a fost organizat la Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” a Universității „Al. I. Cuza” din Iași și la Mănăstirea Neamț în luna octombrie 2008, an jubiliar al Sfintei Scripturi și al Sfintei Liturghii, moment în care s-au împlinit 320 de ani de la apariția Bibliei în limba română din 1688, precum și 500 ani de la tipărirea Liturghierului lui Macarie la Târgoviște. Volumul e împărțit în două secțiuni și e îngrijit de pr. lect. dr. Mihai Vizitiu.

Cele două secțiuni ale Simpozionului, prezente și în structurarea cărții, sunt: Secțiunea biblică și Secțiunea liturgică. Prima secțiune conține studii, cercetări, exegeze lingvistice, retrospective, analize comparative, demersuri hermeneutice și istorice pentru descifrarea tainelor biblice care întemeiază Liturghia eclesială. Cea de-a doua conține excursuri și cercetări comparative între textele liturgice ale Bisericii și textele biblice fondatoare, excursuri critice, comentarii și analize dogmatice, istorice și lingvistice ale textului liturgic.

Sursa: mmb.ro

Comentarii Facebook


Știri recente