Editura Trinitas a fost premiata la Targul International de Carte Romaneasca desfasurat la Iasi in perioada 7-9 octombrie 2004

Pe langa premiile propriu-zise au fost oferite diplome de excelenta personalitatilor culturale in varsta care au contribuit prin activitatea lor la dezvolatrea culturii romanesti si premii speciale. La categoria carte religioasa premiul a fost obtinut de Editura Trinitas, pentru cartea ‘Lumina din inimi – spiritualitatea isihasta’, in traducerea si talmacirea parintelui Dumitru Staniloae. Din celelalte 13 premii care au fost acordate mentionam doar premiul ‘Cartea anului’ care a fost obtinut de albumul ‘Un secol de arte frumoase la Iasi’ semnat de Valentin Ciuca si premiul ‘Editura Anului’ acordat Editurii Prut International din Chisinau. Directorul Bibliotecii ‘Gh. Asachi’, Elena Leonte, principalul orgnizator al salonului, a declarat ca premierea editurilor a fost o misiune grea pentru juriu si regreta ca nu a putut oferi premii tuturor.

Precizam ca inainte de festivitatea de premiere la Galeriile de Arta ‘Gh. Asachi’ s-a desfasurat o manifestare dedicata binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant. Cu acest prilej au fost lansate 9 volume si o revista ce au ca subiect viata Voievodului Stefan cel Mare si Sfant. O colectie de astfel de carti aparuta la Editura Musatinii a Manastirii Putna a fost prezentata de preacuviosul parinte ieromonah Marcu Petcu.

Comentarii Facebook


Știri recente