Editura Andreiana și-a lansat cărțile la Sibiu

Timp de patru zile, Sibiul este capitala cărților și publicațiilor religioase, întrucât 21 de edituri de profil religios din țară și una din Republica Moldova își prezintă oferta la Târgul Național de Carte și Revistă Religioasă, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.

În cadrul târgului vor avea loc 17 lansări de carte, în mare parte în prezența autorilor și editorilor, precum și diverse manifestări artistice – un concert de muzică, lectură din poezie religioasă, expoziții de lucrări artistice și proiecții de filme documentare religioase.

Târgul Național de Carte și Revistă Religioasă, eveniment care se organizează în fiecare an la Sibiu și care se află la cea de-a XI-a ediție, a fost deschis oficial joi, 7 octombrie, când preoți, profesori, intelectuali, oameni de cultură și studenți au venit să studieze oferta celor mai importante edituri și publicații religioase din țară. Cuvântul de deschidere a aparținut directorului Bibliotecii Județene ‘Astra’, Onuc Nemeș-Vintilă, care și-a exprimat bucuria de a găzdui acest eveniment de o asemenea amploare și a mulțumit organizatorilor. A urmat cuvântul Înalt Preasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, care a subliniat frumoasa colaborare dintre Mitropolia Ardealului și Asociația ‘Scriptus’ pentru organizarea târgului și a binecuvântat manifestările organizate în corpul B al Bibliotecii Astra. ‘Ne impresionează munca celor care au cules informația, au redactat-o și au imprimat-o, astfel încât editurile religioase sunt instituții în care se plămădesc aceste lucrări deosebite’, a spus Înalt Preasfințitul Mitropolit Laurențiu.

Festivitatea s-a încheiat prin cuvântul președintelui Asociației ‘Scriptus’ Sibiu, Lucian Coca, care a mulțumit partenerilor, reprezentanților Bibliotecii ‘Astra’, Consiliului Județean Sibiu pentru cofinanțare și, nu în ultimul rând, tuturor editurilor participante.

Lansări la „Andreiana”

În aceeași zi au avut loc primele lansări de cărți, la standul Editurii ‘Andreiana’ a Arhiepiscopiei Sibiului. Înaltpreasfințitul Laurențiu a prezentat câteva dintre ultimele apariții editoriale, printre care două volume ale lucrării ‘Mitropolitul Andrei Șaguna în documentele din Șcheii Brașovului’ de pr. prof. Vasile Oltean și ‘Dicționarul de Cunoștințe Religioase’ al părintelui prof. Ene Braniște și al prof. Elena Braniște, la care Mitropolitul Ardealului a făcut referire în mod special. ‘Este o lucrare care poate fi citită și ca o carte de lectură, dar care este un instrument permanent de lucru pentru orice preot, credincios, teolog și, nu în ultimul rând, pentru orice intelectual. Tot ceea ce trebuie să știe un intelectual despre religie se află în această carte’, a spus Părintele Mitropolit. Au mai fost prezentate lucrările ‘Dicționarul marilor personalități din Vechiul și Noul Testament’, al părintelui Dumitru Bondalici, ‘Adevăratul și falsul ecumenism’, scrisă de pr. prof. dr. Aurel Pavel, prodecanul Facultății de Teologie ‘Andrei Șaguna’ din Sibiu și de asist. univ. Lucian Toroczai, ‘Configurația istorică și bisericească a Brașovului’ de pr. dr. Vasile Oltean, dar și calendarele pe anul 2011.

Comentarii Facebook


Știri recente