Ediții ale operei lui Eminescu în Biblioteca Sfântului Sinod

Biblioteca Sfântului Sinod, una dintre instituțiile de cultură importante ale românilor, adăpostește colecții de manuscrise și lucrări cu caracter enciclopedic foarte prețioase. Un loc important îl ocupă secția dedicată poetului Mihai Eminescu.

„Între colecțiile bibliotecii Sfântului Sinod se numără și un important fond de carte dedicat poetului național Mihai Eminescu. El a fost donat în cea mai mare parte de către doctorul Horațiu Georgescu în anii ’70. Acesta era un pasionat și un admirator al lui Eminescu care a adunat din anticariate volume rare. Această colecție a fost îmbogățită în timp prin achiziții și donații”, a declarat pentru TRINITAS TV Arhim. Policarp Chițulescu, directorul Bibliotecii Sfântului Sinod.

La Biblioteca Sfântului Sinod se află atât diferite ediții ale operei poetului, cât și lucrări ale criticilor literari care au abordat diferite aspecte ale creației eminesciene.

Biblioteca Sfântului Sinod are ca principale obiective sprijinirea activității culturale, misionare și ecumenice a Bisericii Ortodoxe Române, precum și susținerea procesului educativ și de cercetare din cadrul unităților de învățământ, cu precădere de profil teologic.

Comentarii Facebook


Știri recente