Ediția de Banat a „Ziarului Lumina”

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu sprijinul Mitropoliei Banatului, de la 1 octombrie va fi tipărită ediția de Banat a „Ziarului Lumina”, informează TRINITAS TV. Aceasta este cea de-a patra ediție locală a cotidianului Patriarhiei Române, pe lângă cele deschise în Moldova, Transilvania și Oltenia.

„Mitropolia Banatului era acoperită prin știri de Ediția de Transilvania și Banat, cu sediul la Sibiu, însă faptul că acea ediție acoperea trei mitropolii făcea imposibilă distribuția în aceeași zi a ediției. Astfel am demarat procedurile pentru organizarea unei redacții la Timișoara și pentru tiparul la Timișoara a exemplarului care se distribuie în Mitropolia Banatului. Ediția locală, ca și celelalte ediții existente până acum, va avea până la patru pagini locale și restul sunt paginile din Ediția națională. Ediția centrală își va asuma responsabilitatea tipăririi, machetării, corectării și editării paginilor locale, redacțiile regionale având sarcina de a produce știrile”, a spus domnul Cosmin Olinici, Consilier patriarhal – Publicațiile „Lumina”.

Noua ediție a cotidianului Patriarhiei Române răspunde necesităților de informare cu privire la activitatea Bisericii noastre atât la nivel central cât și la nivel local.

„Politica edițiilor locale face parte din strategia publicațiilor Patriarhiei care prin Statut, la art. 198, sunt obligatorii pentru toate unitățile de cult. ‘Ziarul Lumina’ nu poate ajunge de la București în toate parohiile și considerăm că prin această ediție a IV-a locală, cea de Banat, reușim să ducem ‘Ziarul Lumina’ în aceeași zi în toate parohiile din Patriarhia Română”, a mai precizat domnul Consilier patriarhal, Cosmin Olinici.

Conform Biroului Român de audit al tirajelor, „Ziarul Lumina” al Patriarhiei Române a ajuns în primele 5 cele mai bine vândute cotidiene din România, cu un tiraj total de 23.000 de exemplare.

Comentarii Facebook


Știri recente