Ediția de Banat, a patra ediție regională a „Ziarului Lumina”

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ‘Ziarul Lumina’ al Patriarhiei Române tipărește de mâine primul număr al Ediției de Banat, publicație care are trunchiul comun cu cel al cotidianului difuzat la nivel național, însă conține în plus spațiu editorial (până la patru pagini) dedicat evenimentelor care au loc în cele patru eparhii ale Mitropolia Banatului: Arhiepiscopia Timișoarei; Arhiepiscopia Aradului; Episcopia Caransebeșului, Episcopia Devei și Hunedoarei. Această ediție regională se tipărește la Timișoara și se va distribui în patru județe din sudul-vestul țării: Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin, informează „Ziarul Lumina”

Ediția de Banat a cotidianului ‘Ziarul Lumina’ este a patra ediție regională deschisă în ultimii doi ani, alături de Ediția de Moldova (Iași, 2 februarie 2009), Ediția de Transilvania (Sibiu, 9 aprilie 2010) și Ediția de Oltenia (Craiova, 14 august 2010). Lansarea a trei din cele patru ediții regionale a fost legată de o sărbătoare închinată Maicii Domnului: Izvorul Tămăduirii (Ediția de Banat), Adormirea Maicii Domnului (Ediția de Oltenia) și Acoperământul Maicii Domnului (Ediția de Banat).

Cele patru ediții regionale apărute până acum au însemnat nu doar creșterea cu 25% a numărului de abonamente, ci mai ales consacrarea ‘Ziarului Lumina’ ca publicație națională. Înscrierea în noul Statut pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române (art. 198, alin. 1 și 2), a însemnat pentru publicațiile ‘Lumina’ o responsabilitate sporită în mediatizarea multiplelor activități desfășurate la nivel fiecărei eparhii. În acest moment, cotidianul ‘Ziarul Lumina’, prin cele patru puncte de tipărire asociate fiecărei ediții locale, poate ajunge în timp util în fiecare parohie și dispune de spațiu editorial suficient pentru a cuprinde toate informațiile disponibile din eparhii.

Comentarii Facebook


Știri recente