Editia a VII-a a Expozitiei Nationale de Icoane ‘Rugamu-ne Tie’

La Muzeul Municipal din Curtea-de-Arges a avut loc in aceasta dimineata, in prezenta Prea Sfintitului Calinic – Episcopul Argesului si Muscelului, premierea participantilor la Editia a VII-a a Expozitiei Nationale de Icoane ‘Rugamu-ne Tie.

La acest Concurs s-au inscris 75 de participanti din 22 de localitati ale tarii care au prezentat 195 de icoane pe lemn si sticla.

Mai multe detalii despre acest Concurs ne-a oferit Parintele Nicolae Margaritescu – Consilier al Sectorului ‘Biserica si Societate’ din cadrul Eparhiei Argesului si Muscelului: ‘In urma vizionarii a 195 icoane pe lemn si sticla, icoane care apartin celor 71 de participanti din 22 localitati, din 15 judete ale tarii noastre, s-au stabilit Premiile care se vor acorda la Muzeul Municipal din Curtea-de-Arges. Episcopia Argesului si Muscelului a acordat Premiul I in valoare de 5.000.000 lei d-nei Emilia Burlacu de la Suceava care a participat cu o icoana foarte frumoasa pe sticla.’

Tot astazi, la Muzeul Municipal din Curtea-de-Arges a inceput si Editia a XII-a Festivalului Concurs al Filmului cu Tematica Religioasa Lumina din Lumina. Membrii juriului trebuie sa se decida asupra a 15 filme inscrise in Concurs, Festivitatea de premiere urmand a avea loc in cursul acestei seri, cand este programat si un Colocviu. MAi multe amanunte despore acest Festival-Conscurs de Fil cu Tematixca Re;ligioaas ne-a oferit Parintele Nicolae Margaritescu – Vonsilier cultural al Episcopiei Argesului si Muscelului: ‘In Festivalul-Concurs de Film cu Tematica Religioasa sunt 15 filme de exceptie pe care juriul le priveste. In aceasta seara, va avea loc un Colocviu in care se va discuta pe baza acestui eveniment, ocazie cu care se vor acorda si Premiile. Marele Premiu in valoare de 7.000.000 lei si Trofeul Festivalului va fi decernat castigatorului de catre Episcopia Argesului si Muscelului.’

Organizatorii principali ai celor doua manifestari culturale de importanta nationala sunt Episcopia Argesului si Muscelului, Consiliul Judetean Arges si Primaria Curtea-de-Arges.

Prin organizarea acestor evenimente se doreste ca Expozitia de icoane si Festivalul de film cu tematica religioasa sa contribuie la cunoasterea Spiritualitatii Ortodoxe romanesti si a rolului educativ pe care il are Biserica.

In privinta Expozitiei de Icoane Rugamu-ne Tie, pe viitor se doreste ca aceasta manifestare sa capete caracter international.

Comentarii Facebook


Știri recente