Editia a VI-a a Taberei de creatie religiosa ‘Sfantul Apostol Luca’ va avea loc la Parcovaci.

A VI-a editie a Taberei de creatie religioasa de la Parcovaci isi deschide in curand portile.

In perioada 18-24 iulie 2005, in satul de vacanta Parcovaci din judetul Iasi, va avea loc Editia a VI-a a Taberei de creatie religioasa ‘Sfantul Apostol Luca’ la care vor participa aproximativ 50 de elevi, din parohiile ce apartin de Protopopiatul Harlau.

Mai multe amanunte despre aceasta manifestare ne-a oferit Parintele Nicolae Craciun – protopop al Protopopiatului Harlau: ‘Speram ca Editia a VI-a a Taberei de creatie religioasa Sfantul Apostol Luca sa fie la fel de reusita ca si cele anterioare, in care copii si tinerii s-au simtit minunat, fiind uimiti de frumusetea locurilor si de frumusetea lucrarilor realizate sub indrumarea profesorilor care i-au avut in grija. Si in anul 2005 asteptam aproximativ 50 de copii si tineri care vor veni la satul de vacanta Parcovaci unde se va organiza Editia a VI-a a Taberei de creatie religioasa Sfantul Apostol Luca. In general, vin copii si tineri care au mai participat la editiile precedente, dar si altii, noi, care au obtinut rezultate deosebite la Olimpiadele de Religie sau la orele de Desen si Grafica.’

Elevii, copii si adolescenti, alesi in functie de inclinatiile artistice pe care le detin, vor fi supravegheati si indrumati de doi profesorii de Desen din Iasi si din Harlau.

Tabara de creatie religioasa ‘Sfantul Apostol Luca’ din satul de vacanta Parcovaci include sectiunile: icoana pe sticla, icoana pe lemn, sculptura religiosa si incondeieri de oua.

Parintele Nicolae Craciun ne-a spus ca Tabara de creatie religioasa ‘Sfantul Apostol Luca’ din satul de vacanta Parcovaci se va desfasura pe mai multe sectiuni la fiecare dintre acestea participantii avand indrumatori specializati in domeniu: ‘Editia a VI-a a Taberei de creatie religioasa Sfantul Apostol Luca este structurata pe mai multe sectiuni: icoana pe lemn – indrumator Prof. Dorin Orzetti din iasi, icoana pe sticla – indrumator Prof. Bogdan Barzu din Harlau, sculptura religioasa – indrumator Parintele Filip Marian de la Parohia Baltati si incondeiere oua – indrumator Prof. Bogdan Barzu.’

Mai mult, Parintele Nicolae Craciun – protopop al Protopopiatului Harlau a precizat ca, spre deosebire de editiile precendente la care premiile au fost oferite de Mitropolia Moldovei si Bucovinei, in anul 2005, premiile constand in obiecte pentru desen, imbracaminte si incaltaminte vor fi oferite de fundatia umanitara World Wision din Iasi.

Ca si in editiile trecute, cele mai bune lucrari vor ramane la Protopopiatul Harlau pentru organizarea unor expozitii.

Comentarii Facebook


Știri recente