Ediția a IV-a a Festivalului Ortodoxie și Tradiție al Parohiei Nemoiu, județul Vâlcea

Sala de festivități a complexului spiritual-cultural din incinta Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” a Parohiei Nemoiu, comuna Amărăști, județul Vâlcea, a găzduit sâmbătă, 15 decembrie 2012, începând cu ora 10.00, a patra ediție a Festivalului de cultură religioasă, folclor și artă populară intitulat „Ortodoxie și Tradiție”, informează site-ul arhiram.ro.

Manifestarea cultural-religioasă a fost organizată de către Parohia Nemoiu prin părintele paroh Adrian Catană, în parteneriat cu Primăria Amărăști, sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului.

Prezent la eveniment, Pr. Constantin Olariu, Inspector pentru catehizarea parohială în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, a transmis mesajele de binecuvântare ale Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim și ale Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, mesaje care descoperă teologia colindului românesc și îndemnul spre o continuă pregătire pentru întâmpinarea Praznicului Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

În deschidere prof. Elena Cuculici, directorul Festivalului, a prezentat grupurile de colindători din concurs. În program au evoluat grupuri de colindători copii și tineri din mai multe comune din protopopiatul Drăgășani, județul Vâlcea: Grupul vocal „Mireasma Zorilor” al Parohiei Nemoiu, condus de prof. Elena Cuculici, Grupul de copii ai Parohiei Amărăști, Grădinița Nemoiu – Amărăști, Parohia Gorunești, copii din comunele Crețeni, Orlești, Sutești, Tetoiu, Ștefănești, Dobrușa, Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea, Liceul „Gib Mihăescu” Drăgășani, Liceul „N. Bălcescu” din Drăgășani, Școala de Jandarmi din Drăgășani și Școala cu clasele I-VIII Sâmburești Olt.

Copiii, îmbrăcați în costume populare, au cântat colinde, au prezentat scenete de teatru cu Nașterea Domnului și au prezentat tradiții și obiceiuri din comunitățile pe care le-au reprezentat.

Grupurile de colindători au primit din partea organizatorilor premii și diplome de participare.

Comentarii Facebook


Știri recente