Ediția a III-a a Școlii de vară a Parohiei Acoperământul Maicii Domnului din Suceava, la final

Ediția a III-a a Scolii de vara organizată de Asociatia ‘Mereu tineri’ împreuna cu Parohia ‘Acoperământul Maicii Domnului’ din Suceava, în parteneriat cu ANST ca si cofinantator si cu cateva scoli sucevene, a ajuns la final. Ieri, 1 septembrie 2012, participantii la aceasta editie s-au intalnit pentru a vedea fotografiile si a face bilantul activitatilor, a precizat Pr. Gheorghe Husarciuc, parohul Bisericii ‘Acoperământul Maicii Domnului’ din Suceava.

Participantii s-au implicat in dezbateri si au fost receptivi la subiectele prezentate, dupa cum s-a putut constata din chestionare si din modul cum au folosit informatiile oferite in prima parte a activitatilor (partea teoretica) pentru analiza in teren a obiectivelor propuse in a doua parte (excursia tematica). Astfel, tinerii au putut identifica elemente de arhitectura bisericeasca specifice Maramureșului și Moldovei. Conceptele evoluționiste si atee si-au gasit ilustrarea in prezentatea prigoanei comuniste asupra Bisericii din Memorialul de la Sighetul Marmatiei. Daca in filmele vizionate au aflat despre ororile regimului totalitar din Basarabia: Foametea organizata din 1946-1947 și deportarile in Siberia, la Sighet am alaturat, in constiinta noastra, marturii despre orori de pe celelalte plaiuri romanesti.

Tinerii au legat prietenii. Daca o parte dintre ei se cunosteau, de la editiile din anii trecuti sau de la corul Bisericii ‘Acoperamantul Maicii Domnului’ din Suceava, intre participantii din acest an au fost si fețe noi, din alte parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente