Ediția a II-a a Zilelor Sfântului Siluan Athonitul, la Timișoara

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Nicolae și cu osârdia Preasfințitului Episcop-vicar Paisie Lugojeanul,va avea loc la Timișoara, în zilele de 28 și 29 septembrie, ediția a doua a Zilelor Sfântului Siluan Athonitul, organizate de Arhiepiscopia Timișoarei și Asociația culturală ‘Kratima’, conform Biroului de presă al Mitropoliei Banatului, citat de „Ziarul Lumina”.

Marți, 28 septembrie, începând cu ora 18:00, în Aula Magna a Universității de Medicină și Farmacie ‘Victor Babeș’ din Timișoara va avea loc expunerea cu titlul ‘Cuvântul Sfântului Siluan și foloasele sale pentru vremurile noastre’, a Preasfințitului Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române din Italia, și expunerea cu titlul ‘Lucrarea de propovăduire a învățăturii Sfântului Siluan în lumea occidentală’, a prof. Jean-Claude Polet de la Universitatea din Bruxelles, membru al Asociației ‘Saint Silouane l’Athonite’ din Belgia.

Miercuri, 29 septembrie, începând cu ora 7:30, are loc Sfânta Liturghie la Catedrala mitropolitană, oficiată de Preasfințiții Episcopi Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române din Italia, Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria și Preasfințitul Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

În aceeași zi, de la ora 18:00, în Aula Magna a Universității de Medicină și Farmacie ‘Victor Babeș’ din Timișoara va avea loc expunerea cu titlul ‘Cuviosul Siluan Athonitul, mesagerul Cuvântului lui Dumnezeu’, a Preasfințitului Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, precum și expunerea cu titlul ‘Sfaturi practice din învățătura Sfântului Siluan’, a preacuviosului părinte Dionisie de la Mănăstirea ‘Sfântul Ilie Tesviteanul’ din Albac, județul Alba, conform Biroului de presă al Mitropoliei Banatului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…