Ediția a II-a a Adunării Tinerilor Creștini Ortodocși din Episcopia Severinului și Strehaiei

Episcopia Severinului și Strehaiei, prin Sectorul Învățămant și Tineret organizeaza la mănăstirea Topolnița, în data de 29 mai, ediția a II-a a Adunării Tinerilor Creștini Ortodocși din Episcopia Severinului și Strehaiei, informează pr. consilier pe probleme de Învățământ, Ioan Ovidiu Polexă, potrivit episcopiaseverinului.ro.

Acțiunea se va desfășura în colaborare cu Inspectoratul Scolar Județean Mehedinți, prin profesorii de religie și cu sprijinul Mănăstirii Topolnița și are ca temă TINEREȚE ȘI IUBIRE ÎN ORTODOXIE . Moderatoarea acestei manifestări va fi monahia Siluana Vlad de la Mănăstirea Sfântul Siluan Athonitul din Iași, având invitați speciali pe Pr.Gheorghe Metallinos din Grecia, care va sustine un cuvant despre – „Relațiile dintre tineri în Ortodoxie și educația lor în lumina credintei ortodoxe”, precum și pe prof. Dimitrie Țelenghidis de la Facultatea de Teologie din Tesalonic, care le va vorbi tinerilor despre: „Premise ale vietii duhovnicești”.

La această acțiune vor participa peste 200 de tineri din liceele județului Mehedinți.

Programul manifestării va începe cu săvârșirea Sfintei Liturghii de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei. După ce vor audia cele două teme, elevii lua parte la agapă, apoi vor fi împărțiți în zece grupuri de discuții, după care concluziile vor fi discutate în plenul adunării. Dintre obiectivele acestui proiect se pot aminti: dezvoltarea abilităților de comunicare, sporirea respectului față de părinți și față de familie ca cea mai importantă componentă a societății.

Comentarii Facebook


Știri recente