Ședința anuală a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în calitatea Sa de Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a prezidat astăzi, 4 februarie 2012, ședința anuală a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor, în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală. La ședință au fost prezenți și Preasfințiții Episcopi: Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În deschiderea ședinței, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a prezentat membrilor Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor raportul sinteză privind activitatea sectoarelor din Arhiepiscopia Bucureștilor în anul 2011, intitulat: Continuitate și accente noi în activitatea Arhiepiscopiei Bucureștilor. De asemenea, Patriarhul României a menționat prioritățile pentru anul 2012: ‘Dorim ca în anul 2012 să intensificăm mai ales activitatea social-filantropică privind îngrijirea și ajutorarea bolnavilor. Îngrijirea și ajutorarea bolnavilor este un accent nou în înțelesul de intensificare. Astfel, intensificarea îngrijirii și ajutorării bolnavilor și îngrijirii medicale, dar ajutorare cu ceea ce este nevoie pentru ca viața lor să fie mai bună, este un accent deosebit. Al doilea accent este o intensificare a activităților cu tineretul, cu copiii, dar și cu toți tinerii care sunt dornici să aprofundeze credința lor și relația lor cu Biserica’.

În continuare, a fost analizată și evaluată în plenul Adunării eparhiale și pe comisii activitatea din anul 2011 a Arhiepiscopiei Bucureștilor, după cum urmează: Comisia administrativ-bisericească, Comisia culturală și educațională, Comisia economică, bugetară și patrimonială, Comisia social-filantropică, Comisia organizatorică, juridică și de validare. Se vor prezenta rapoarte privind activitatea eparhială pastoral-misionară, organizatoric-administrativă, social-filantropică, mănăstirească, editorial-tipografică, învățământul teologic și religios, patrimoniul cultural-bisericesc, construirea de noi lăcașuri de cult etc.

La finalul întrunirii, membrii Adunării eparhiale au aprobat rapoartele comisiilor privind activitatea Arhiepiscopiei Bucureștilor în anul 2011 și s-au stabilit prioritățile pentru anul 2012.

Comentarii Facebook


Știri recente