Duminică va fi Sărbătorită Ziua Națională a Familiei

Ziua Națională a Familiei va fi sărbătorită în acest an, duminică, 16 mai. Printr-o rezoluție din 1993, ziua de 15 mai a fost declarată de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite ca fiind Ziua Internațională a Familiei, în țara noastră ziua familiei fiind sărbătorită în fiecare an în duminica cea mai apropiată de această zi calendaristică. După învățătura creștină, familia este un așezământ dumnezeiesc și temelia vieții de obște.

Mai multe detalii a oferit pentru TRINITAS TV, părintele lect. dr. Gheorghe Holbea de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București: „Familia creștină este așa cum spun Sfinții Părinți: ‘Icoana iubirii lui Dumnezeu pe pământ’. Familia creștină are ca icoană sfântă Icoana Sfintei Treimi în care Dumnezeu este Părinte și are pe Fiul și pe Duhul Sfânt. În familie se realizează mai întâi taina dragostei pentru că se știe că taina cununiei este taina dragostei în care, așa cum spunea Cartea Genezei și Sfântul Apostol Pavel reia în Epistola către Efeseni: ‘Va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va uni cu femeia sa și vor fi amândoi un trup’. Sfântul Apostol Pavel adaugă: ‘Taina aceasta mare este, iar eu zic în Hristos și în Biserică’. Familia se știe că are în centru nașterea de copii. Copilul este așadar expresia dragostei părinților și el trebuie să crească în atmosfera de libertate, de bucurie și de dragoste”.

Confruntată cu probleme de ordin material și social, de multe ori fiindu-i contestat chiar dreptul la existență, familia creștină rezistă din ce în ce mai greu provocărilor lumii contemporane.

Ziua Familiei trebuie sărbătorită într-o atmosferă duhovnicească, prin rugăciune.

O altă zi dedicată familiei creștine în Biserica Ortodoxă este și prima duminică după 1 iunie, „Duminica părinților și copiilor”.

Comentarii Facebook


Știri recente