Duminica Sfinților Români la Fierbinții de Sus, Episcopia Sloboziei și Călărașilor

În Duminica Sfinților Români, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a săvârșit slujba de îmbrăcare cu giulgiu nou a Sfintei Mese, urmată de Sfânta Liturghie arhierească, la Parohia Fierbinții de Sus, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, după cum ne informează sf-esc.ro.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacucernicul părinte consilier Daniel Enașcu, preacucernicul părinte Bogdan Ionuț Stancu, Protopopul Urzicenilor și un sobor de preoți și diaconi.

La momentul predicii Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a explicat înțelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice, care prezintă chemarea primilor ucenici la misiunea de Apostoli.

Cu această ocazie Întâistătătorul Eparhiei a hirotesit iconom-stavrofor pe preacucernicul părinte Constantin Ciubuciu de la Parohia Stroiești, iar preacucernicilor părinți Viorel Olteanu de la Parohia Fierbinții de Sus și Dănuț Apostol de la Parohia Grecii de Jos, le-a conferit rangul de iconom, pentru activitatea pastoral – misionară și administrativă din Parohiile pe care le păstoresc.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a vizitat bisericile Parohiilor Grecii de Jos, Fierbinți Târg și Mănăstirea Dridu.

Comentarii Facebook


Știri recente