Duminica Sfinților Români

În calendarul creștin ortodox este trecută, mâine, 29 iunie, Duminica Sfinților Români. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât, în iunie 1992, ca Duminica a II-a dupa Rusalii să fie numită ‘Duminica Sfintilor Români’, pentru a-i cinsti, în mod special, pe toți sfinții neamului românesc.

Duminica Sfinților Români este sărbătorită la o săptămână după Duminica Tuturor sfinților și arată faptul că, de la creștinarea neamului românesc și până astăzi, sfințenia este cel mai de preț rod al lucrării Sfântului Duh în Biserica Ortodoxă Română.

Anul acesta, calendarul creștin ortodox s-a îmbogățit cu noi sfinți. Pe data de 5 iunie, la Mănăstirea Neamț, în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc proclamarea canonizării a nouă călugari viețuitori din zona Neamțului. Cei nouă sfinți vor fi prăznuiți în bisericile noastre, pentru prima dată în acest an, la următoarele date: Cuvioșii Rafael și Partenie de la Agapia Veche pe 21 iulie, Cuviosul Iosif de la Văratec în 16 august, Cuviosul Ioan de la Râșca și Secu în 30 august, Cuvioșii Simeon și Amfilohie de la Pângărați in ziua de 7 septembrie, Cuviosul Chiriac de la Tazlău in 9 septembrie iar Cuvioșii Iosif și Chiriac de la Bisericani pe 1 octombrie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…