Duminica Sfintelor Mironosițe

Duminica a treia după Sfintele Paști a fost închinată de Părinții Bisericii Femeilor Mironosițe.

În această zi sunt cinstite femeile care au mers în ziua Învierii la Mormântul Domnului pentru a-I unge, după obiceiul iudaic, Trupul cu miruri. Tot ele sunt cele care L-au însoțit deseori pe Iisus Hristos în activitatea Sa și care au participat la evenimentele ultime din viața Mântuitorului: pătimirile, răstignirea, moartea și punerea în mormânt a Domnului. Sfintele Femei Mironosițe sunt modele de credință și evlavie pentru toate femeile creștine.

ÎPS Părinte Andrei

Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a vorbit despre rolul femeii creștine în societate: „În vremurile grele, atunci când autoritățile comuniste, în partea de Est a Europei, au interzis educația religioasă a copiilor, mamele creștine erau cele care îi apropiau de Dumnezeu pe copilașii lor și pe bărbați. Erau niște Apostoli în familie și în societate. Femeia a salvat lumea, spune Paul Evdochimov”.

Duminica a III-a după Sfintele Paști a devenit, în Biserica noastră, Ziua Femeilor Creștine. Un exemplu pentru modul lor de a exprima credința și de a o insufla celor din jur sunt mamele și bunicile noastre.

„Mama și bunica sunt cele care mlădiază sufletul nostru, îl apropie de Dumnezeu”, a mai declarat pentru TRINITAS TV ÎPS Părinte Andrei,Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Duminica aceasta, în cadrul Sfintei Liturghii va fi citită pericopa scripturistică din Evanghelia după Marcu, capitolul 15, versetele de la 43 la 47 și capitolul 16, versetele de la 1 la 8.

Comentarii Facebook


Știri recente