Duminica Sfintei Cruci la Parohia Brâncuși din București

Duminica Sfintei Cruci a fost pentru credincioșii Parohiei Cartierului ANL Brâncuși prilej de mare bucurie duhovnicească. În demisolul lăcașului de cult cu hramurile „Acoperământul Maicii Domnului” și „Sfântul Ioan Rusul”, duminică, 18 martie 2012, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre simbolismul Sfintei Cruci și prezența acesteia în istoria mântuirii oamenilor, ca prefigurare în Vechiul Testament și ca poartă spre îndumnezeire după sfințirea ei prin jertfa Mântuitorului Hristos. În încheierea cuvântului, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să urmeze sfatul Sfântului Evanghelist Marcu de a-și lua Crucea, de a se lepăda de sine, de egoism și să urmeze Domnului Iisus Hristos împlinindu-i voia.

De asemenea, părintele paroh Costel Burlacu a vorbit despre importanța acestui moment pentru credincioșii Parohiei Brâncuși.

„Cu binecuvântarea Părintelui Patriarh am avut în mijlocul nostru pe Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, un apropiat al parohiei noastre deoarece Preasfinția Sa a sfințit demisolul în care se oficiază în prezent sfintele slujbe, înscriind prima pagină de aur din istoria Parohiei Sfântul Ioan Rusul și Acoperământul Maicii Domnului. În această duminică a Sfintei Cruci, glasurile tinerilor din cartierul ANL Brâncuși împreună cu ale sfințiților slujitori s-au unit în rugăciunea înălțată către Bunul Dumnezeu aducându-ne în comuniune înaintea Tatălui Ceresc”, a spus părintele paroh.

„Aflându-ne pe calea postului nădăjduim că acest moment liturgic de o frumusețe deosebită a reprezentat pentru comunitatea noastră un pas duhovnicesc spre bucuria, liniștea și lumina Învierii Domnului Nostru Iisus Hristos”, a mai spus părintele paroh Costel Burlacu.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la 1 februarie 2008 s-a aprobat înființarea Parohiei „Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Ioan Rusul” – Brâncuși. În duminica din 12 februarie 2008, prin purtarea de grijă a Preafericitului Patriarh a fost delegat Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, care în prezența unui sobor de preoți a pus piatra de temelie a noii biserici. Inițiatorii proiectului sunt preoții Burlacu Costel și Dinu Costin, ce veghează, cu ajutorul lui Dumnezeu, la bunul mers al zidirii sfântului lăcaș.

Comentarii Facebook


Știri recente