Duminica Sfântului Ioan Scărarul

Biserica Ortodoxă se va afla mâine, 3 aprilie, în Duminica a IV-a din Postul Sfintelor Paști, numită și a Sfântului Ioan Scărarul. Cuviosul a trăit în ultima parte a secolului al VI-lea și prima parte a veacului al VII-lea, intrând de tânăr în viața monahală.

„Acest sfânt a rămas celebru în Patrologia Ortodoxă prin lucrarea lui numită Scara, în care prezintă lupta noastră sau încercarea noastră de a dobândi Împărăția lui Dumnezeu trecând prin 33 de trepte după anii trăiți de Mântuitorul Iisus Hristos” a spus pr. prof. dr. Nicolae Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

Sfântul Ioan Scărarul nu este pomenit întâmplător în această duminică, lucrarea sa Scara dumnezeiescului urcuș fiind o adevărată lecție de pedagogie.

„Lucrarea are un rol pregătitor pentru întâmpinarea sărbătorii Sfintelor Paști, pentru pocăință, fiindcă fiecare din aceste trepte reprezintă virtuți pe care le predică Biserica și calități pe care trebuie să le îndeplinească creștinul”, a mai spus pr. prof. dr. Nicolae Necula pentru TRINITAS TV.

Sfântul Ioan Scărarul este pomenit de Biserica Ortodoxă și în ziua de 30 martie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…