Duminica Rusaliilor la Catedrala mitropolitană din Craiova

Numeroși credincioși au participat, astăzi, 3 mai 2012, la slujba arhierească săvârșită la Catedrala mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, după cum a precizat Gheorghe Cioiu.

La finalul slujbei religioase, toți credincioșii, împreună cu Mitropolitul Olteniei, au plecat genunchii și au rostit rugăciuni speciale pentru această zi, către Sfântul Duh și către Dumnezeu în Treimea Persoanelor Sale.

În cuvântul rostit cu acest prilej IPS Irineu a prezentat semnificația momentului pogorârii Sfântului Duh pentru Biserica noastră: „Sărbătoarea de astăzi marchează actul nașterii Bisericii noastre Ortodoxe, care a rămas statornică pe temelia învățăturilor Mântuitorului Iisus Hristos și a Sfinților Apostoli. Niciun val sau furtună n-au reușit să dărâme acestă zidire pe care Tatăl a făcut-o, Fiul a întărit-o și Sfântul Duh a sfințit-o, pentru că Biserica noastră e zidită pe stâncă, iar piatra cea din capul unghiului este însuși Mântuitorul Iisus”.

După Sfânta Liturghie, IPS Irineu s-a deplasat la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din cimitirul Sineasca, unde, înconjurat de un sobor de preoți, a săvârșit slujba de prohodire a părintelui arhidiacon Constantin Negoiescu, cel care a plecat la Domnul joi, 31 mai. Părintele Constantin a fost director al Seminarului Teologic din Craiova, fiind unul dintre cei mai longevivi diriguitori ai acestei institutii de invațământ telogic liceal pe care a condus-o peste două decenii, în perioada anilor 70 și 80.

Comentarii Facebook


Știri recente