Duminica românilor migranți sărbătorită în Episcopia Oradiei

În Duminica a zecea după Rusalii, 16 august 2009, prima duminică după praznicul Adormirii Maicii Domnului, Duminica românilor migranți, în toate bisericile parohiale și mânăstirești din cuprinsul Episcopiei Oradiei se vor înălța rugăciuni speciale pentru românii care trăiesc peste hotare, se va da citire Cuvântului Pastoral al Preasfințitului Părinte Sofronie adresat românilor migranți din Episcopia Oradiei și se vor derula diverse programe religios-culturale dedicate românilor aflați la studii și la muncă în străinătate și familiilor acestora.

În această duminică, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, se va afla în vizită pastorală în mijlocul preoților și credincioșilor din cadrul Protopopiatului Marghita. Cu acest prilej, Preasfinția Sa va oficia slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Tria, și va săvârși Sfânta Liturghie. În cadrul slujbei, Preacucernicul Părinte paroh Simion Goga va primi distincția de iconom, pentru frumoasa activitate pastoral-misionară desfășurată în parohie.

Totodată, va fi binecuvântată și casa parohială nou renovată din localitate, prin sfințirea ei de către Chiriarhul Oradiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Menționăm că în localitatea Tria există un foarte mare număr de români dreptmăritori care sunt plecați în străinătate, la muncă sau la studii, și care, în această perioadă, se află acasă, în concediu de odihnă sau în vacanță.

Sursa: Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente