Duminica părinților și copiilor sărbătorită la Catedrala Episcopală Învierea Domnului din Oradea

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în Duminica a VII-a după Paști, Duminica părinților și copiilor, 5 iunie 2011, în Paraclisul „Sfinții Ierarhi Nicolae, Spiridon și Nectarie” de la demisolul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” din Oradea s-a desfășurat un program cultural-artistic și a avut loc premierea elevilor care au obținut rezultate merituoase la etapele Olimpiadei de Religie, atât pentru învățământul de masă, cât și pentru învățământul teologic preuniversitar, informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

În deschiderea programului, părintele Radu Rus, vicar eparhial, a transmis binecuvântarea arhierească a Preasfințitului Părinte Sofronie și a subliniat imperativul Mântuitorului: „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți, căci a unora ca aceștia este Împărăția lui Dumnezeu” (Luca 18, 16), arătând că desăvârșirea morală se întâlnește undeva pe cele mai înalte trepte cu puritatea și candoarea copilăriei.

A urmat un moment cultural-artistic, pregătit de preșcolarii de la Grădinița numărul 27 din Oradea, coordonați de doamna educatoare Nela Axinte și de către elevii clasei a III-a de la Liceul Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, din Oradea, coordonați de doamna învățătoare Maria Tirpe, care au transpus în poezii și cântece preceptele moralei creștine, privitoare la relația lor cu Dumnezeu și cu părinții.

Corul „Îngerașii” al copiilor de la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea, dirijat de Preacucernicul Părinte Nicolae Pop, a dedicat câteva cântece părinților și tuturor celor prezenți la eveniment.

În încheiere, a avut loc premierea elevilor, care au obținut rezultate merituoase la etapele Olimpiadei de Religie. Cei 80 de premianți au primit cu multă generozitate din partea Preasfințitului Părinte Sofronie, diplome de apreciere, precum și cărți și reviste cu conținut biblic și teologic.

La eveniment au participat numeroși credincioși, părinți, elevi, profesori de religie și alte cadre didactice de la școlile și liceele din Bihor.

Duminica părinților și copiilor a fost așezată în prima Duminică după 1 iunie, Ziua internațională a copilului, prin hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în ședința sa din 25-26 februarie 2009, fiind sărbătorită pentru al treilea an consecutiv.

Comentarii Facebook


Știri recente