Duminica Părinților și a Copiilor sărbătorită în Parohia Micherechi – Ungaria

În Duminica Sfinților Români, care în acest an a coincis cu Duminica Părinților și a Copiilor, în parohia Micherechi din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria a avut loc ieri, 6 iunie, un eveniment deosebit, dedicat copiilor. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, un grup de tineri ortodocși români din această localitate românească a organizat un program special pregătit copiilor de diferite vârste de la Casa copilului din Salonta, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria. În această inițiativă, tinerii din Micherechi au avut și sprijinul parohiei ortodoxe românești, ai cărei membri sunt, al Asociației „Oastea Domnului” din localitate, al Primăriei locale, al școlii și al mai multor credincioși.

Grupul de aproximativ 90 de copii de la Așezământul social din Salonta a sosit dimineața la Micherechi, unde a participat la Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, în fruntea unui sobor de preoți și diaconi, precum și la diferite programe desfășurate pe parcursul întregii zile.

La evenimentul de ieri, de la Micherechi, alături de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan și împreună cu copiii a fost prezent și un grup de clerici, între care s-au numărat preotul paroh Ioan Bun, părintele Aurel Becan – protopopul Seghedinului, părintele Origen Sabău – protopopul Dobrițânului și Ieromonahul Gabriel, Secretar Eparhial.

Sărbătoarea de la Micherechi s-a încheiat printr-un foc de tabără, după care micii oaspeți s-au reîntors la Salonta, împreună cu însoțitorii lor.

Comentarii Facebook


Știri recente