Duminica Ortodoxiei la Roma

Duminică, 8 martie a.c., la orele 16:00, va avea loc la Sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei de la Roma, tradiționala Procesiune cu Sfintele Icoane din duminica I din Post, a Ortodoxiei, la care vor participa preoții și credincioșii de la parohiile din Roma și din împrejurimi.

Cele 16 parohii participante vor purta icoana hramului și alte icoane ale praznicelor și ale sfinților și vor intra în procesiune în incinta Sediului Episcopiei, cântând troparul hramului și troparul Duminicii Ortodoxiei.

Procesiunea se va încheia în biserica Adormirea Maicii Domnului (cu statut de Mănăstire de maici de la Centrul Eparhial) unde fiecare dintre credincioșii parohiilor participante se va închina și va primi binecuvântarea Preasfinției Sale, Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Procesiune va fi urmată de o cateheză cu tema: „Rolul cinstirii sfintelor icoane în trăirea creștinului ortodox”, care se va desfășura în saloanele oficiale din incinta Sediului Episcopiei.

DEPARTAMENTUL DE INFORMARE ȘI MASS MEDIA AL EPISCOPIEI ORTODOXE ROMNE A ITALIEI

Comentarii Facebook


Știri recente