Duminica Ortodoxiei la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia

Duminică, 21 februarie, Preasfințitul Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează sf-esc.ro. După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfințitul Vincențiu a rostit cuvânt de învățătură despre biruința apărătorilor icoanelor, subliniind că în această zi, sărbătorim biruința asupra iconoclasmului. La sfârșitul slujbei p. cuv. Leontie, eclesiarhul Catedralei Episcopale, a citit Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei.

Încă din vremea Patriarhului Justinian, Duminica Ortodoxiei a fost rânduită ca fiind ziua în care se face colecta pentru completarea Fondului Central Misionar. Acest Fond este destinat în exclusivitate ajutorării semenilor aflați în lipsuri, în nevoi sau în suferințe. Atât Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia cât și toate bisericile din Episcopia Sloboziei și Călărașilor au susținut această colectă.

Preasfințitul Vincențiu a mulțumit credincioșilor pentru generozitatea lor de a contribui la acest Fond și a transmis că această colectă va rămâne deschisă și Duminica viitoare, pentru cei care nu au avut posibilitatea de a face o donație în această zi.

Comentarii Facebook


Știri recente