Duminica Ortodoxiei la Catedrala Episcopală din Severin

În cea dintâi duminică din Postul Mare, numită și a Ortodoxiei, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească a Sf. Vasile cel Mare la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, informează episcopiaseverinului.ro.

Pericopa evanghelică din această zi a vorbit despre evenimente petrecute imediat după Botezul Domnului și chemarea primilor ucenici, dar a amintit și de ziua în care Biserica serbează victoria dreptei învățături asupra tuturor ereziilor.

În prima duminică din Postul Mare, Biserica lui Hristos drept măritoare prăznuiește un mare așezământ apostolesc și sobornicesc, anume cultul sfintelor icoane, așezat prin hotărârea Sfântului și marelui Sinod Ecumenic al șaptelea de la Niceea din anul 787.

În cuvântul de învățătură, Părintele Episcop a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța icoanelor în cultul creștin ortodox, precum și despre frumusețea ajutorării aproapelui aflat în lipsuri, în acest sens Biserica rânduit strângerea de colecte din Duminica Ortodoxiei și până pe 25 martie, de sărbătoarea Bunei Vestiri.

Comentarii Facebook


Știri recente