Duminica Ortodoxiei în Parohia Coslada, Spania

Prima duminică din Postul Mare, a Ortodoxiei, dedicată cinstirii sfintelor icoane, a fost cu adevărat un moment de mare sărbătoare și de bucurie duhovnicească pentru credincioșii Parohiei „Sf. Nectarie Taumaturgul” din Coslada, Spania, motivat de încărcătura duhovnicească a zilei, dar și de prezența în mijlocul nostru a părintelui Arhimandrit Nikódimos Kabarnós, din Grecia.

Sub titlul: Icoana ortodoxă – dor de rai, copiii școlii parohiale au rostuit câteva icoane pictate după priceperea și îndemânarea lor, lucrări care au fost expuse în biserică pentru a marca ziua Ortodoxiei.

„Tot în această sfântă zi i-am pomenit pe Sfinții 40 de mucenici. Părinții spuneau în repetate rânduri că puterea Bisericii se întemeiază pe sângele martirilor, al mucenicilor, al celor care au jertfit pentru credința lor până și viața. Peste 300 de mucenici pregătiți în cinstea celor 40 de martiri de creștinele parohiei au fost binevântați și împărțiți credincioșilor prezenți. Mamele noastre – candele de lumină ce ard cu lacrimi este titlul activității de realizare de mărțișoare și felicitări în cadrul școlii parohiale pentru copii, sub îndrumarea doamnei preotese, Gina Cimpoca. Flori, mărțișoare și felicitări au fost oferite doamnelor și domnișoarelor la sfârșitul Sfintei Liturghii”, a spus părintele paroh George Cimpoca.

De asemenea, la finalul Sfintei Liturghii au fost interpretate câteva cântări specifice Postului Mare de către ieropsaltul parohiei și de către distinsul oaspete.

„Cel mai prețios mărțișor a fost însă darul de cântare bizantină, imnuri inspirate de perioada Postului mare, pe care părintele Arhim. Nikódimos Kabarnós, împreună cu ieropsaltul parohiei, George Bucurică, l-au oferit credincioșilor prezenți la finalul Sfintei Liturghii. Vocea minunată a părintelui a scăldat biserica într-o baie de sunete și arome bizantine de altădată. Un adevărat festin, pentru care Îi mulțumim lui Dumnezeu și tuturor credincioșilor și credincioaselor care au făcut posibilă desfășurarea acestor evenimente în comunitatea noastră”, a mai spus părintele paroh.

Comentarii Facebook


Știri recente