Duminica Ortodoxiei în Episcopia Dunării de Jos

„Sfântul Vasile cel Mare și Sfinții capadocieni, în iconografie” este titlul unei ample expoziții de icoane vernisată ieri, 8 martie 2009, la Palatul Episcopal din Galați. În fiecare an, în Duminica Ortodoxiei, sunt premiați câștigătorii concursului local de pictură bisericească ce reunește școlile, liceele de artă, seminariile dar și instituțiile de învățământ superior cu profil teologic din Eparhia Dunării de Jos. Copii și tineri, cu icoane în mâini, au venit dimineață la Catedrala Episcopală din Galați, unde au participat la Sfânta Liturghie, oficiată de către Preasfințitul Părinte Episcop Casian.

După Sfânta Liturghie, credincioșii au mers în procesiune până la Palatul Episcopal, unde a avut loc vernisajul expoziției. De asemenea, cei prezenți au asistat și la un scurt program artistic, oferit de Corala „Camerata Juventus”, alcătuită din elevi ai Liceului Pedagogic „Costache Negri” și ai Seminarului Teologic „Sf. Andrei” din Galați.

Tot în Duminica Ortodoxiei, Preasfințitul Părinte Episcop Casian a inaugurat atelierul de iconografie al studenților de la secția de teologie a Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Premierea copiilor și tinerilor care pictează icoane, în prima Duminică a Postului, a devenit deja o tradiție la Galați, o astfel de manifestare fiind organizată pentru prima dată acum 15 ani.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente