Duminica Ortodoxiei a fost prăznuită în Episcopia Caransebeșului

În prima duminică din Postul Mare, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, membrii Permanenței Eparhiale și părinții slujitori ai catedralei au săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”din Caransebeș.

Sute de credincioși au participat la dumnezeiasca Liturghie din prima duminică a Postului Mare, numită și „Duminica Ortodoxiei”, mare parte din cei prezenți împărtășindu-se cu Sfintele Taine ale lui Hristos.

În această duminică în care se prăznuiește biruința dreptei credințe în fața celorlalte erezii, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului a săvârșit prima Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare din acest post, pregătind Sfinte Taine și pentru săptămâna viitoare la Liturghia Darurilor mai înainte Sfințite.

La acest praznic a fost citită și pastorala Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în încheiere Preasfințitul Părinte Episcop Lucian făcând urări de binecuvântare cu ani duhovnicești îmbelșugați tuturor celor de față.

Totodată Centrul Eparhial a împărțit gratuit pliante în care se explică articolele Crezului Ortodox, ca urmare a recomandării Patriarhiei Române, privitor la proclamarea în anul 2010 a „Anul omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei românești”, în contextul aniversării a 1685 de ani de la primul Sinod Ecumenic de la Niceea (325) și a 125 de ani de la recunoașterea oficială a autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române (1885).

Pentru Eparhia Caransebeșului se adaugă în acest an sărbătorirea centenarului instalării episcopului Miron Cristea la Caransebeș (1910-2010). În acest sens, în programul cadru de evidențiere în rândurile preoților și credincioșilor a evenimentelor amintite, Episcopia Caransebeșului a editat un set de opt pliante care vor fi împărțite gratuit credincioșilor în bisericile Eparhiei, începând cu această duminică.

Pliantele se oferă gratuit în toate unitățile de cult ale Episcopiei Caransebeșului, conținutul lor este aprobat de Permanența Consiliului Eparhial, iar forma grafică este una atractivă, menită a stârni interesul credincioșilor pentru conținutul ei.

Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente