Duminica Mironosițelor la Mănăstirea Hodoș-Bodrog

Zilele acestea Arhiepiscopia Aradului și în special Mănăstirea Hodoș-Bodrog au trăit clipe de înaltă intensitate duhovnicească, prilejuite de aducerea sfintelor moaște ale Cuviosului Gheorghe de la Cernica.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, moaștele Cuviosului Gheorghe de la Cernica vor fi purtate într-un pelerinaj în afara granițelor țării, mai precis în diaspora din Italia. În acest pelerinaj moaștele au fost aduse și la Mănăstirea Hodoș-Bodrog pentru două zile. Racla cu cinstitul cap al Sfântului Gheorghe a sosit, sâmbătă 28 aprilie, în jurul orei 16 la Sfânta Mănăstire Hodoș-Bodrog, după cum ne informează Ierom. Dr. Iustin Popovici de la Mănăstirea Hodoș- Bodrog. Aici au fost întâmpinate de Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, de Preacuviosul Părinte Arhim. Nestor Iovan, starețul mănăstirii împreună cu obștea. Ele au fost așezate spre închinare în biserica veche a mănăstirii alături de Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului. La sosire s-a săvârșit Acatistul Sfântului Cuvios Gheorghe iar în continuare slujba privegherii de duminică.

Moaștele au fost însoțite de o delegație a Sfintei Mănăstiri Cernica în frunte cu Preacuviosul Părinte Arhim. Maxim Bădoiu, starețul mănăstirii.

Ziua de duminică a fost una cu totul specială. Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Timotei împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioan al Covasnei și Harghitei.

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a adresat cuvânt de bun venit oaspeților, subliniind importanța evenimentului și exprimând bucuria credincioșilor de a avea prilejul să se închine moaștelor unuia dintre cei mai importanți sfinți odrăsliți de pământul țării noastre; și aceasta în atmosfera și bucuria praznicului Învierii, la Duminica cinstirii mironosițelor femei.

După aceasta, Înaltpreasfințitul Ioan a rostit un bogat cuvânt de învățătură, legat de cinstirea femeilor mironosițe și de lumina Învierii. La sfârșit Preacuviosul Părinte Arhim. Maxim Bădoiu, starețul Sfintei Mănăstiri Cernica a vorbit despre viața și minunile Cuviosului Gheorghe de la Cernica, iar Preacuviosul Părinte stareț Arhim. Nestor Iovan a adresat mulțumirile cuvenite.

Pe tot parcusul zilei de duminică la racla cu moaștele sfântului au venit sute de credincioși să-i aducă cinstire.

În seara aceleiași zile, moaștele și-au continuat traseul stabilit lăsând în urma lor multă bucurie sufletească și binecuvântare.

Comentarii Facebook


Știri recente