Duminica Mironositelor la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

Biserica Ortodoxă s-a aflat la 29 aprilie 2012 în Duminica a III-a din Postul Mare, numită și a Femeilor Mironosițe. Cu acest prilej, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea Sfânta Liturghie a fost oficiată de către soborul de preoți și diaconi în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului.

Din soborul condus de Părintele Protosinghel Sebastian Mihalcea, Eclesiarhul Catedralei Arhiepiscopale, au făcut parte și Părintele Viorel Bud, coordonator din partea Episcopiei Maramureșului și Sătmarului al Asociației Femeilor Ortodoxe din Maramureș „Femeile Mironosițe” și Părintele Emanoil Bărbuț, coordonator al Ligii Femeilor Creștine Ortodoxe din Râmnicu Vâlcea.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala Catedralei Arhiepiscopale „Sfântul Antim Ivireanul” condusă de Prof. Marian Cristinel Stroe, potrivit arhiram.ro.

Deoarece în Duminica Mironosițelor, în Biserica Ortodoxă Română, potrivit hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, se prăznuiește Duminica Femeii Creștine, în cuvântul de învățătură, Părintele Emanoil Bărbuț a adus un omagiu de recunoștință tuturor femeilor credincioase care iubesc pe Hristos, pe Maica Domnului, pe toți sfinții lui Dumnezeu și Biserica lui Hristos și a amintit de manifestările spiritual-culturale prilejuite de aniversarea a 20 de ani de la înființarea Ligii Femeilor Creștine Ortodoxe de pe lângă Arhiepiscopia Râmnicului, eveniment aniversar încheiat cu această participare la Sfânta Liturghie.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim i-a binecuvântat pe numeroșii credincioși prezenți la Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente