Duminica migranților români, la Bacău

La Biserica Lazaret din Bacău va avea loc pe 21 august, în Duminica migranților români, o etapă a Proiectului „Te iubește mama”, implementat în țara noastră de Silvia Dumitrache, președinta Asociației Femeilor Române din Italia. Proiectul vizează relația dintre copiii rămași acasă în urma plecării părinților la muncă în străinătate. Cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului Duminica migranților români va fi marcată la Biserica Lazaret din Bacău printr-un cuvânt de învățătură cu privire la această zi dedicată românilor care lucrează sau studiază în afara țării.

După cum a relatat pentru Radio TRINITAS, pr. paroh Eugen-Ciprian Ciuche, care este și consilier la Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, după Sfânta Liturghie va fi oficiată o slujbă de Te Deum în cadrul căreia va fi citită și rugăciunea de călătorie pentru familiile care vor pleca în străinătate în această perioadă. În aceeași zi la ora 14:00 va avea loc o masă rotundă în cadrul căreia se vor discuta diferite aspecte care vizează problematica copiilor rămași fără supravegherea părinților care pleacă în afara țării la muncă. La această întrunire vor participa reprezentanți de la Fundația „Episcop Melchisedec” – filiala Bacău, Asociația Creștină de Caritate și Ajutor „Ovidenia 2005”, Fundația de Sprijin Comunitar Bacău și Asociația Femeilor Române din Italia.

„La masa rotundă își va aduce aportul senatorul Elena Mitrea, cea care a încercat să sensibilizeze opinia publică și factorii de decizie asupra problematicii acestor copii. Vor fi de față și câteva familii de migranți alături de copii lor pentru a da mărturie vie asupra greutăților pe care le întâmpină copiii lor. Se vor realiza câteva conexiuni prin internet. Astfel familiile din Italia își vor putea vedea copiii rămași acasă. La final se vor prezenta două așezăminte social-filantropice care, printre beneficiari au și categoria copiilor care au părinții plecați în străinătate: Așezământul social-filantropic de la parohia Lazaret și Ansamblul social «Ovidenia2005» din Bacău, care au în componență câte un centru de zi pentru 20, respectiv 60 de copii ai căror părinții sunt pecați în afara țării. Aceste așezăminte vor oferi servicii de consiliere spirituală și juridică, asistență în efectuarea temelor și hrană caldă”, a explicat pr. paroh Eugen-Ciprian Ciuche.

Comentarii Facebook


Știri recente