Duminica migranților români

Creștinii ortodocși români se află astăzi, 19 august 2012, în Duminica a XI-a după Rusalii, prima duminică după praznicul Adormirii Maicii Domnului. În această zi, la nivelul întregii Patriarhii Române este Duminica migranților români.

Începând cu anul 2006, la inițiativa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, prima duminică după sărbătoarea împărătească a Adormirii Maicii Domnului a fost dedicată românilor care trăiesc peste hotare.

Ulterior, Sfântul Sinod a hotărât în ședința de lucru din 25-26 februarie 2009, ca în toate parohiile și mănăstirile, în timpul Sfintei Liturghii să fie înălțate rugăciuni de mulțumire, de cerere și de ajutor pentru înmulțirea dragostei între membrii familiei plecați din România și cei rămași acasă, precum și rugăciuni pentru călătorie și bună înțelegere cu cetățenii țărilor în care lucrează sau studiază românii plecați în străinătate.

Cu ocazia acestei zile, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj intitulat Binecuvântare pentru ortodocșii români din străinătate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…