Duminica Lasatului sec de branza si a misiunii in America

‘Atunci a zis ucenicilor Lui: Secerisul e mult, dar lucratorii sunt putini. Rugati, deci, pe Domnul secerisului, ca sa scoata lucratori la secerisul Sau’ (Mt. 9, 37-38).

Ierarhii Conferintei Episcopilor Ortodocsi Canonici din America

Clerului si credinciosilor sfintelor Biserici Ortodoxe din America

Iubiti frati si surori in Hristos,

Ca ierarhi ai Conferintei Episcopilor Ortodocsi Canonici din America (SCOBA), va salutam cu pacea Domnului Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos in aceasta Duminica a lasatului sec de branza. Aceasta zi precede inceputul calatoriei noastre spirituale prin Marele si Sfantul Post, o zi in care ne-am obisnuit sa marcam si „Duminica Misiunii”. In aceasta zi amintim lucrarea vrednica a misionarilor nostri crestini ortodocsi de pretutindeni care au implinit cuvintele lui Iisus secerisul e mult, dar lucratorii sunt putini (Mt. 9, 37) si care au raspuns in mod laudabil chemarii Lui pornind ca lucratori sa vesteasca Vestea cea Buna a mantuirii in toate colturile lumii.

Indemnul lui Iisus de a ne rugapentru ca Domnul sa trimita lucratori in vie ramane ca punctul central al cuvantului Sau adresat ucenicilor, pentru ca el transmite marea necesitate a momentului, chiar in lumea contemporana. Secerisul Domnului continua sa fie bogat ca intotdeauna, lucratorii continua sa fie putini si inca continua sa fie in lume cei care, asa cum spunea Iisus, sunt necajiti si rataciti ca niste oi fara pastor (Mt. 9, 36).

Aici intervine lucrarea principala a Centrului Misionar Crestin Ortodox (OCMC), agentia pentru misiune externa a SCOBA care are sediul central in St. Augustine, Florida. Acest Centru de misiune slujeste ca o marturie a sperantei si ca un raspuns afirmativ la indemnul lui Iisus Rugati, deci, pe Domnul secerisului, ca sa scoata lucratori la secerisul Sau (Mt. 9, 38). Pentru mai mult de trei decade OCMC a lucrat cu seriozitate sa raspunda acestei rugaciuni prin trimiterea si sprijinirea de preoti, misionari, profesori, echipe misionare si asistenti medicali in intreaga lume. In consecinta, constatam buna lucrare a OCMC-ului crescand sunstantial in fiecare an. Cu 25 misionari si 272 preoti misionari slujind actual in toata lumea, anual 2006 promite un mare potential pentru o insemnata crestere. Numai in acest an, OCMC planuieste sa trimita 12 echipe misionare de preoti, seminaristi si voluntari laici in lume pentru a invata, predica, hrani si construi. Pana la sfarsitul anului 2006 OCMC asteapta cu nerabdare sa beneficieze de mutarea intr-o locatie noua si marita pentru a-si extinde lucrarea si mai mult.

Astazi, chemarea lui Iisus pentru o lucrare misionara este o continua invitatie generala adresata crestinilor, barbati si femei de orice rasa, nationalitate si etnie, iar chemarea de a predica Vestea cea Buna a mantuirii este inclusa. Lucrarea misiunilor are scopul de a oferi celor care nu au auzit inca adevarul mantuitor al Evangheliei binecuvantarea de a intra in legatura cu Hristos si in comuniune cu marea familie a crestinilor de pretutindeni. De aceea, lansam aceasta invitatie in aceasta zi fiecaruia dintre dumneavoastra indemnandu-va, asa cum Iisus ne-a cerut, sa ne rugam fierbinte ca Domnul sa trimita mai multi lucratori la seceris. Prin rugaciune, poate chiar voi insiva veti fi ghidati sa reflectati asupra imensului folos duhovnicesc care l-ar aduce participarea la una din misiunile OCMC ca o modalitate directa de a raspunde chemarii Domnului de a porni si de a face ucenici in toate neamurile (Mt. 28, 29). Sau, rugaciunea voastra fierbinte va poate ghida spre a sustine OCMC printr-un ajutor financiar, conform posibilitatilor, ajutand acei lucratori merituosi in strainatate care au raspuns chemarii Domnului de a merge la seceris.

Acum cand intram in Post, incepand o calatorie spirituala si ascetica catre propria mantuire, sa ne amintim chemarea lui Hristos de a ne ruga pentru ca Domnul sa trimita lucratori la seceris, pentru ca toti oamenii din lume sa ajunga la cunoasterea dragostei si adevarului Sau mantuitor. Va dorim un Post binecuvantat si ne rugam ca acesta sa va aduca dumneavoastra si familiei o recolta spirituala bogata in acest an.

Cu parintesti binecuvantari si frateasca dragoste in Hristos,

† Arhiepiscop DEMETRIOS, presedinte, Arhiepiscopia Ortodoxa Greaca din America

† Mitropolit PHILIP, vicepresedinte, Arhiepiscopia Antiohiana Crestin Ortodoxa din America de Nord

† Mitropolit CHRISTOPHER, secretar, Biserica Ortodoxa Sarba din SUA si Canada

† Mitropolit NICHOLAS de Amissos, Episcopia Americana Carpato-Ruseasca din SUA

† Mitropolit HERMAN, Biserica Ortodoxa in America

† Arhiepiscop NICOLAE, Arhiepiscopia Ortodoxa Romana in America si Canada

† Mitropolit JOSEPH, Biserica Ortodoxa Rasariteana Bulgara

† Mitropolit CONSTANTIN, Biserica Ortodoxa Ucrainiana in SUA

† Episcop ILIA de Philomelion, Episcopia Ortodoxa Albaneza din America

Comentarii Facebook


Știri recente