Duminica Înfricoșatei Judecăți la Parohia Ciocârlia, Protopopiatul Urziceni

Duminică, 19 februarie 2012, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a adus bucurie duhovnicească credincioșilor din Parohia Ciocârlia, Protopopiatul Urziceni.

Preasfinția Sa a slujit Sfânta Liturghie, înconjurat de Preacucernicul Părinte Consilier Daniel Enașcu, Preacucernicul Părinte Bogdan Ionuț Stancu, Protopop de Urziceni, Preacucernicul Părinte Marian Necula, Protopop de Oltenița și un sobor de preoți și diaconi, după cum informează sf-esc.ro. La slujbă au fost prezente autorități locale alături de mulțime de credincioși.

În această zi a fost hirotonit preot diaconul Marian Ion, care va păstorii credincioșii din parohia Smirna, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, din Protopopiatul Slobozia.

La acest moment de sărbătoare Întâistătătorul Eparhiei a acordat domnului Ion Boraciu, membru al Consiliului Eparhial și al Adunării Eparhiale, fiu al localității Ciocârlia și ajutător al bisericii din localitate, distincția bisericească pentru mireni CRUCEA SLOBOZIEI, în grad de cavaler.

Preotul Ilie Neacșu, paroh al parohiei Ciocârlia cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, a primit CRUCEA SLOBOZIEI, pentru misiunea pastorală, socială, administrativă și culturală săvârșită în parohia pe care o păstorește. De asemenea, preotul Augustin Costel, paroh al parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Malu I și preotul Mihail Olaru, de la parohia „Sfântul Nicolae”, Colinele, Protopopiatul Urziceni au primit, prin hirotesie rangul de sachelar.

La momentul predicii Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică a zilei, despre această perioadă de pregătire a Sfântului și Marelui Post.

După oficierea Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Eparhiei noaste a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, binefăcători și slujitori ai Parohiei Ciocârlia.

Biserica parohiei Cotorca se află într-un amplu proces de restaurare și consolidare, Preasfinția Sa a făcut un popas spre a cerceta lucrările ce se execută.

Comentarii Facebook


Știri recente