Duminica închinată Femeii Creștine

Duminica Sfintelor Mironosițe este, pentru creștinii ortodocși români, și Ziua Femeii Creștine.

În cadrul slujbei de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Vatra Luminoasă, Patriarhul României le-a adresat cu această ocazie femeilor creștine de pretutindeni un mesaj de binecuvântare și a explicat care sunt motivele pentru care Sfântul Sinod a ales a treia duminică după Sfintele Paști pentru a da cinstire tuturor celor care trăiesc și își cresc copiii în învățătura Evangheliei și a Bisericii.

„Femeile mironosițe astăzi sunt o icoană luminoasă pentru toate femeile creștine, de aceea Biserica noastră prin Sfântul Sinod a hotărât ca în Duminica Mironosițelor să prăznuim Duminica Femeii Creștine. Există și o zi a femeii în general recunoscută pe plan internațional, dar a cărui cinstire este laicizată, nu are în vedere în primul rând credința femeii creștine. Astăzi în mod deosebit este ziua femeii creștine, nu a femeii în general, ci a femeii creștine, și dorim să aducem omagiu de recunoștință tuturor femeilor credincioase care iubesc pe Hristos, pe Maica Domnului, pe toți sfinții lui Dumnezeu și Biserica lui Hristos. Aducem omagiu de recunoștință tuturor femeilor care sunt mame, care cresc copii în credință pentru a fi folositori Țării noastre, dar și pentru a deveni cetățeni ai Patriei cerești, fii duhovnicești ai Împărăției Cerurilor. Oricâte daruri am face copiilor noștri dacă nu îi creștem în credință nu îi iubim cu adevărat, fiindcă nu îi iubim veșnic. Numai în credință iubim copii noștri în lumea aceasta și Împărăția Cerurilor. Deci credința este cea mai mare comoară pe care părinții pot să o transmită copiilor pentru că numai prin credință omul se poată mântui”, a spus Preafericirea Sa.

De asemenea, Patriarhul României a subliniat rolul femeii credincioase în societate, aceasta fiind cel mai mare misionar în Biserică.

„Femeia credincioasă care este mamă creștină, dă naștere copiilor și îi crește în credință, este cel mai mare misionar în Biserică pentru că aduce viață pe lume și pregătește prin copiii care se nasc pe pământ cetățeni ai Împărăției Cerurilor. De aceea educația creștină nu este doar pentru un utilitarism al Patriei pământești, ci este o investiție pentru eternitate. Apoi, astăzi aducem omagiu tuturor femeilor care au grijă de cei bolnavi de cei bătrâni, de orfani, de cei singuri, de cei înstrăinați și tuturor femeilor care ajută cu munca lor la viața Bisericii și a societății să se îmbunătățească. Ne gândim la multele femei care sunt profesoare de religie, care lucrează în spital, în instituții de cultură, în instituții ale justiției, și în mass media; o mulțime de femei lucrează în televiziunea bisericii, în radioul bisericii. Sunt o mulțime de fete care au terminat teologia și care ajută foarte mult Biserica în lucrarea misionară de transmitere a credinței fără să fie preot sau diacon, dar sunt ca și femeile mironosițe vestitoare ale Bucuriei Învierii prin credința lor, prin scrisul lor, prin tot ceea ce săvârșesc spre folosul Bisericii noastre astăzi. Tuturor femeilor creștine le dorim sănătate și bucurie, mântuire și ajutor mult de la Dumnezeu”, a mai adăugat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente