Duminica Floriilor sărbătorită la Timișoara

Din încredințarea Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei a slujit duminică 8 aprilie 2012, la catedrala mitropolitană ” Sfinții Trei Ierarhi” din Timișoara, după cum ne informează mitropolia-banatului.ro. Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În finalul slujbei, Preasfinția Sa a transmis tuturor credincioșilor binecuvântarea și dragostea părintească a Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, încredințându-i de toată purtarea de grijă a Întâistătătorului lor. După oficierea Sfintei Liturghii, toți credincioșii au primit ramuri de salcie, special pregătite de preoții și diaconii Catedralei mitropolitane și binecuvântate în cadrul slujbei de Preasfințitul Paisie Lugojanul. Răspunsurile liturgice au fost date de corul Facultății de Litere, Istorie și Teologie, condus de diac. Laurian Popa.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, Centrul eparhial în colaborare cu parohiile timișorene Iosefin, Fratelia, Elisabetin, „Sfântul Ștefan” Calea Martirilor, Cetate, Zona Tipografilor și Calea Lugojului (Badea Cârțan), a organizat sâmbătă, 7 aprilie, tradiționala „Procesiune a Floriilor”. La aceasta au luat parte mii de timișoreni, care au dorit astfel să se împărtășească din bucuria și binecuvântarea izvorâte din acest mare praznic al creștinătății. Manifestarea s-a încheiat după oficierea Slujbei Vecerniei cu Litie la catedrala mitropolitană, când alaiul credincioșilor și al slujitorilor, condus de Preasfințitul Paisie Lugojanul, a pornit în procesiune cu ramuri de salcie și flori spre Opera Română.

” Pelerinajul a fost de folos pentru sufletul fiecăruia dintre noi, dar mai ales pentru întărirea în credință a miilor de credincioși timișoreni. Procesiunea de Florii este de fapt o călătorie spirituală în duh și adevăr, este un prilej de mărturisire a credinței noastre drept-măritoare și totodată o manifestare a bucuriei, care ne umple sufletul în preajma acestui minunat praznic al Intrării Domnului nostru Iisus Hristos în Ierusalim. Stâlpările binecuvântate de salcie primite de credincioși în duminica aceasta simbolizează bucuria credincioșilor și o dovada credinței acestora în divinitatea lui Iisus Hristos și mântuirea adusă de El. Fie ca Bunul Dumnezeu să ne ajute și pe mai departe să ducem aceste minunate tradiții ale credinței noastre drept- măritoare și să spunem împreună cu cei de odinioară «Osana, Bine este cuvântat cel ce vine întru numele Domnului»”, a precizat pr. Ionel Popescu, vicar-administrativ la Centul eparhial din Timișoara.

Comentarii Facebook


Știri recente