Duminica Floriilor la Parohia Coslada, Spania

Sub genericul: Pe Cel ce S-a răstignit pentru noi, veniți toți să-L lăudăm!, în Duminica Floriilor, la 8 aprilie 2012, începând cu orele 18:00, la biserica parohiei Sf. Nectarie Taumaturgul din Coslada, Spania a avut loc un concert de muzică religioasă și poezie creștină dedicat sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim și Săptămânii Patimilor.

„Concertul a fost pregătit și susținut de tineri credincioși ai comunității noastre, sub îndrumarea domnului George Bucurică, protopsaltul parohiei. În numele celor prezenți, le mulțumesc tuturor pentru dragoste, jertfă, râvnă și implicare. Este al doilea eveniment de acest gen organizat în comunitatea noastră, după concertul de colinde din iarna anului trecut”, a precizat părintele paroh George Cimpoca.

„De dimineață, ne-am strâns cu toții în rugăciune, la Praznicul cel mare al Intrării Domnului în Ierusalim, acum că s-au încheiat cele 40 de zile de post, în care am adunat în suflet florile credinței, cultivate prin post și rugăciune. După Sfânta Liturghie, la care mulți copii și adulți s-au cuminecat, am rânduit o agapă, la care au participat toți cei care au dorit să se bucure ți de acestă formă de comuniune. Din seara aceasta au început Deniile, cu patimile lui Hristos. Sunt cele mai frumoase și mișcătoare slujbe și cântări, cu impresionante rânduieli. Vom merge săptămâna aceasta după Iisus Hristos, pe drumul Crucii, care pentru noi este drumul vieții, al iertării și al mântuirii. Fără acest drum nimeni dintre oameni nu se poate mântui”, a mai spus părintele paroh.

De asemenea, prin grija și contribuția credincioșilor, biserica parohială a fost înzestrată cu un baldachin pentru epitaf, din lemn sculptat, precum și cu un epitaf din catifea frumos brodată, pe care se află aplicată scena Punerii în mormânt a Domnului, pictură în ulei pe pânză.

„Le mulțumesc tuturor credincioșilor care au oferit darul personal pentru a împodobi biserica cu aceste minunate și prețioas odoare. În Vinerea Patimilor, epitaful va fi scos în procesiunea care va avea loc în cadrul slujbei Prohodului Domnului”, a mai precizat părintele George Cimpoca.

Duminica Floriilor este ziua în care prăznuim Intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim, ca împărat biruitor, dar cu înfățișare smerită, venind călare pe mânzul asinei, împlinire a unei profeții făcute cu 400 de ani înainte de venirea lui Mesia.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…