Duminica Floriilor la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia

În Duminica Floriilor, credincioșii din municipiul Slobozia l-au avut în mijlocul lor pe Întâistătătorul Eparhiei. Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfinții Voievozi”, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, oficialități locale și mulțime de credincioși, informează Biroul de presă al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

La momentul predicii, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți despre al șaselea popas al Postului Mare, Duminica Floriilor, Intrarea în Ierusalim a Mântuitorului Iisus Hristos și primirea triumfală pe care poporul ia făcut-o cu acest prilej. A pus la inimă credincioșilor faptul că odată cu această Duminică începe Săptămâna Patimilor, o săptămână cu evenimente cutremurătoare, întâmplate acum aproape 2000 de ani, care se vor actualiza, în simțirile fiecăruia dintre noi, prin slujbe care se vor săvârși în zilele următoare.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a recomandat tuturor credincioșilor să se pregătească duhovnicește pentru o autentică participare la „drama Golgotei”, spre întâmpinarea bucurie Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, nădejdea mântuirii noastre.

Comentarii Facebook


Știri recente