Duminica Floriilor la Catedrala Episcopală din Turnu Severin

În Duminica Floriilor, la 8 aprilie 2012, Întâistătătorul Eparhiei Severinului și Strehaiei a săvârșit Sfânta Liturghie la Paraclisul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin. În cadrul Sfintei Liturghii a hirotesit în duhovnic pe părintele George Radu Trăilescu, slujitor al Catedralei și inspector social pentru persoanele cu deficiență de vedere din Mehedinți.

În cuvântul de învățătură rostit, după cum ne informează episcopiaseverinului.ro, Părintele Episcop Nicodim i-a îndemnat pe oameni la o meditație profundă pentru a înțelege faptele mântuirii săvârșite de Domnul Hristos, începând din Duminica Floriilor și până la Paști. Tot în această duminică au fost binecuvântate ramuri de salcie.

La final, părintele George Daniel Achim, parohul Catedralei, a prezentat programul Sfintelor slujbe din perioada următoare, subliniind câteva aspecte importante legate de Slujba de Înviere, de hramul Catedralei (19 aprilie) și de venirea Sfintelor Moaște ale Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica la Drobeta Turnu Severin (3-4 mai).

Comentarii Facebook


Știri recente