Duminica dinaintea Postului la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin

În Duminica Samarineanului milostiv, creștinii ortodocși au dat ascultare pildei ce mărturisește despre importanța binefacerii asupra aproapelui.

La Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, duminica dinaintea începerii Postului Nașterii Domnului a fost marcat prin Sfânta Liturghie arhierească. Peste 150 de credincioși au participat la slujba utreniei și s-au rugat împreună cu ierarhul lor la Dumnezeiasca Liturghie, a precizat Cătălin Cernătescu, Editor știri al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a slujit în Paraclisul Catedralei Episcopale împreună cu soborul de preoți și diaconi. La momentul împărtășirii, mai bine de jumătate dintre cei aflați în biserică au primit Trupul și Sângele lui Hristos, în ambianța cântărilor calofonice ale stranei.

În această duminică, răspunsurile au fost date de membrii Corului Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Cuvântul de învățătură i-a aparținut Părintelui slujitor Gabriel Ursache Țucă, protopop al Protoieriei Strehaia, care a tâlcuit Evanghelia duminicii pe înțelesul tuturor, zugrăvind cu ajutorul reperelor patristice, un tablou cât se poate de grăitor în ceea ce privește lucrarea faptelor bune îndreptate către aproapele. Identificând casa de oaspeți cu Biserica văzută, părintele protoiereu a evidențiat numărul mare de programe social-filantropice și caritative ale Bisericii, prin care creștinii cu lipsuri, neputințe și boli de tot felul devin beneficiarii direcți ai iubirii hristice, manifestată în sânul bisericii prin preoți. Făcând ascultare de îndemnul evanghelic, a subliniat părintele, fiecare dintre noi trebuie să purtăm de grijă aproapelui nostru și să-l ducem la casa de oaspeți pentru a-I tămădui suferințele sufletești și trupești.

La finalul slujbei, Părintele Episcop a binecuvântat creștinii prezenți, adresându-le cuvânt de întărire și binecuvântare în contextul începerii Postului Crăciunului.

Comentarii Facebook


Știri recente