Duminica dinaintea Nașterii Domnului la Catedrala Patriarhală

Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi, 19 decembrie, în Duminica dinaintea Nașterea Domnului. La Sfânta Liturghie a fost citit un fragment de la începutul Evangheliei după Matei, în care Sfântul Evanghelist consemnează genealogia Mântuitorului Iisus Hristos pe linie bărbătească, începând cu Patriarhul Avraam.

La Catedrala Patriarhală, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar Patriarhal, care a ținut și un cuvânt de învățătură, informează TRINITAS TV.

„Evanghelia de astăzi ne arată și pune accentul pe partea omenească a Mântuitorului Iisus Hristos. Am ascultat aceste multe generații care s-au succedat de la Avraam până la Iisus ca să vedem că niciodată nu a încetat flacăra credinței și nădejdea puternică a urmașilor lui Avraam că Dumnezeu Tatăl va odrăsli printre urmașii lui pe Cel Care va aduce izbăvirea omului din păcat și din moarte”, a spus Preasfinția Sa.

Duminica dinaintea Nașterii Domnului prefigurează bucuria Crăciunului.

„Noi postim 40 de zile înainte de praznicul Nașterii Mântuitorului în amintirea acestei îndelungate istorii a așteptării mântuirii și în ideea că fiecare dintre noi în vremea celor 40 de zile trebuie să se pregătească cu aceeași credință puternică și cu aceeași răbdare ca și cei 42 de strămoși după trup pomeniți de Sfântul Apostol și Evanghelist Matei cu nădejdea puternică că Mântuitorul se va naște și din sufletele noastre curățite în perioada aceasta a Postului Crăciunului de păcate prin Taina Spovedaniei”, a mai arătat Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul.

Biserica Ortodoxă îl va pomeni, mâine, pe Sfântul Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul. Această zi are o însemnătate deosebită în Calendarul Ortodox și în cel popular.

Comentarii Facebook


Știri recente